Wegwerpwashandjes – Handig en hygiënisch

Wegwerpwashandjes: handig uit en thuis

Naar Webshop

Wegwerpwashandjes zijn een ideaal product voor op vakantie, maar ook thuis heel handig. Ze maken het makkelijk om jezelf of je kind even snel te wassen, waar je ook bent. Bovendien is het hygiënischer dan wanneer je een eerder gebruikt washandje pakt.

Gewone washandjes zijn alleen maar hygiënisch wanneer je deze na gebruik direct in de wasmachine doet. Laat je het washandje op de wasbak liggen en gebruik je het daarna nog een keer dan hebben zich inmiddels al veel bacteriën verzameld. Er is wetenschappelijk onderzoek verricht naar hoe vaak je handdoeken en washandjes moet wassen. Lees hier de resultaten. 

Het washandje is een typisch Nederlands product. In andere landen kom je het weinig tegen. Maar ook steeds meer mensen in Vlaanderen en Duitsland zien het voordeel van een wegwerpwashandje in. Het wekt dan ook geen verbazing dat veel Nederlanders altijd een stel washandjes in de koffer stoppen wanneer ze op vakantie gaan.

Maar... op reis heb je niet altijd water bij de hand. Een washandje is dan ideaal.

Er zijn twee soorten, een vochtige en een droge variant. Allebei reinigen, verzorgen en beschermen ze je huid optimaal, ook het tere huidje van je baby. Want ze zijn ook heel handig bij het verschonen van je kindje. Maar ook op het sportveld, als hygiënische verfrissing tussendoor, zijn ze heel geschikt. Je kunt er snel even het zweet van een gezicht mee afnemen of handen mee schoonmaken.

"De washandjes zijn ideaal. We gebruiken de washandjes veel tijdens de vakantie. Het materiaal is lekker zacht en omdat de washandjes genaaid zijn in plaats van geplakt, blijven ze goed aan elkaar en scheuren ze niet. Bovendien is een verpakking met 1.000 washandjes een stuk voordeliger."

Bert Haneveld, Zoetermeer.

wegwerpwashandjes

Ook thuis bieden ze veel voordelen.

Je kunt natuurlijk een washandje klaarleggen voor elke keer dat je zoon of dochter weer iets vies maakt, maar in een gewoon washandje stapelen de bacteriën zich op. Het is dus maar de vraag hoeveel je daarmee werkelijk schoonmaakt.

Met washandjes die je kunt weggooien heb je dat probleem niet. Ze komen direct uit de verpakking en zijn altijd schoon en fris. In de thuiszorg worden ze al langer gebruikt en daar is iedereen er heel goed over te spreken. Daar wordt het werken met wegwerpwashandjes ‘verzorgend wassen’ of ‘wassen zonder water’ genoemd.

Geplastificeerde washandjes

In sommige gevallen is het noodzakelijk om extra hygiënemaatregelen te treffen. Om kruisbesmetting te voorkomen kunnen washandjes met een plastic binnenkant worden gebruikt. De geplastificeerde washandjes zijn weliswaar iets duurder in de aanschaf maar zorgen ervoor dat er geen direct contact is tussen de patient en de verzorgende.

Wil je meer weten over wegwerpwashandjes, neem dan contact op met Van Manen Hygiëneproducten.

Naar Webshop

Klik op de "Like" button en laat hieronder weten wat je van dit artikel vindt, zodat ik je via Facebook op de hoogte kan houden van nieuwe artikelen op deze website.
Share this page:
Was deze informatie nuttig? Geef het door! Lees hier hoe...

Would you prefer to share this page with others by linking to it?

  1. Click on the HTML link code below.
  2. Copy and paste it, adding a note of your own, into your blog, a Web page, forums, a blog comment, your Facebook account, or anywhere that someone would find this page valuable.

© 2018, Van Manen Hygiëneproducten
Alle Rechten Voorbehouden

Van Manen Hygiëneproducten
Breukkruid 12
3903 GP Veenendaal

Telefoon: 0318 524707

Contact

Direct bestellen?

Bezoek onze webwinkel!