Wat te doen tegen muggen?

zo voorkom je zweetvoeten, middel tegen zweetvoeten, voetverzorging

Naar Webshop

Wat te doen tegen muggen? Muggenalarm: Hoe voorkom je muggenbeten en ander insectenbeten?

Tijgermuggen? Zikavirus? Wat te doen tegen muggen? De afgelopen jaren hoor je er steeds vaker over. Er komt zelfs een muggenalert.

Jaarlijks worden er meer dan 500 miljoen mensen ziek van een muggenbeet en sterven er zelfs 2,7 miljoen mensen als gevolg van een muggenbeet.

In Nederland is de situatie gelukkig niet zo ernstig, maar ook in ons land komen steeds meer exoten – insecten en planten die niet van oorsprong hier horen – vaker voor. De oorzaak ligt onder andere in de invoer van diverse goederen uit andere werelddelen. Zo kon bijvoorbeeld de tijgermug vorig jaar in Veenendaal opduiken bij een autobandenrecyclebedrijf.

Effectieve middelen tegen muggen

Wat te doen tegen muggen? De ene mens is duidelijk aantrekkelijker voor een mug dan de andere. Dus kan een mug kiezen, dan is de een wel de pineut en de ander minder. Maar dat weet je niet van te voren, dus wil je jezelf optimaal beschermen tegen muggen.

’s Nachts is vooral de klamboe eigenlijk de beste methode. Of het aanbrengen van horren. Maar ja,  dat is in sommige gevallen niet altijd mogelijk. En bovendien, de muggen zijn vaak al een stuk eerder op de avond actief. Als de schermer invalt, begint het gezoem al. Wat kun je dan doen…??

Producten met DEET zijn over het algemeen doeltreffend. Het is ooit bedacht voor het Amerikaanse leger en is in Nederland te koop in verschillende sterktes, van 10 tot 50%. Echter DEET is niet geschikt voor baby’s en zwangere vrouwen.

Van Icaridin (ook bekend onder de naam Picaridin of Saltidin)  is bekend dat het doeltreffend is tegen insecten maar dit product mag in Nederland niet worden verkocht.

Baby’s en kleine kinderen beschermen tegen muggen

Tot slot is ook het natuurlijk alternatief Citriodiol geschikt om muggen op afstand te houden. Citriodiol komt uit citroeneucalyptus olie en is dus 100% natuurlijk. Daarom is dit middel heel geschikt voor baby’s en kleine kinderen, zwangere vrouwen en mensen met een gevoelige huid. 

Er zijn enkele producten op de markt, variërend van een spray tot een stickertje, gedrenkt in eucalyptusolie. Lees hier een review.

Muggenbulten? Niet krabben, maar plakken

Toch geprikt? Het kan altijd gebeuren dat je toch wordt geprikt. Soms ben je te laat met smeren, soms heeft het raam even opengestaan. Een vrouwtjesmug is op zoek naar bloed en daar doet ze alles voor. Ben je nou gestoken, dan wil je proberen niet te krabben. Maar soms lukt het gewoon niet. Alleen maakt krabben de jeuk alleen maar erger, dus daar wil je snel van af.

Geen nood. Er is een nieuw product op de markt – Moskinto. Je kunt een slim pleistertje plakken, dat de druk vermindert en daardoor de jeuk wegneemt. Kijk maar hoe het werkt!


Meer weten over wat te doen tegen muggen? Neem even contact op via het contactformulier.

Terug naar het begin van pagina over Wat te doen tegen muggen

Naar Webshop

Klik op de "Like" button en laat hieronder weten wat je van dit artikel vindt, zodat ik je via Facebook op de hoogte kan houden van nieuwe artikelen op deze website.
Share this page:
Was deze informatie nuttig? Geef het door! Lees hier hoe...

Would you prefer to share this page with others by linking to it?

  1. Click on the HTML link code below.
  2. Copy and paste it, adding a note of your own, into your blog, a Web page, forums, a blog comment, your Facebook account, or anywhere that someone would find this page valuable.

© 2018, Van Manen Hygiëneproducten
Alle Rechten Voorbehouden

Van Manen Hygiëneproducten
Breukkruid 12
3903 GP Veenendaal

Telefoon: 0318 524707

Contact

Direct bestellen?

Bezoek onze webwinkel!