Wassen op bed met handige wegwerpwashandjes

wassen op bed


Naar Webshop

Wassen op bed is vaak bittere noodzaak. Het komt bij zieke mensen regelmatig voor dat ze niet in staat zijn om het bed te verlaten. Dit kan te vermoeiend of te belastend zijn.

Voor de persoon in kwestie is het natuurlijk niet prettig om jezelf niet schoon te voelen. Dit betekent echter dat het wassen dan in bed of op een stoel moet gebeuren.

De traditionele wasbeurt brengt echter ook nogal wat gedoe en gesleep met spullen met zich mee. Vandaar dat in de particuliere thuiszorg en in zieken- en verpleeghuizen steeds vaker gebruik wordt gemaakt van in lotion gedrenkte washandjes. Per wasbeurt gebruik je acht washandjes die in de magnetron kunnen worden opgewarmd. 

Deze methode wordt verzorgend wassen genoemd en moet volgens een bepaald protocol worden uitgevoerd. Nu dit concept enige tijd wordt toegepast, zijn zowel zorgverlener als zorgvrager overtuigd. De patiënt is tevreden over het schone en frisse gevoel. Voor beiden is het ook minder belastend. En tenslotte is het management tevreden over het gunstige kostenplaatje. Nog meer weten? Lees dan hier verder.

wassen op bed

Helaas is deze prima toepassing nog niet gemakkelijk voor de thuissituatie te koop, terwijl daar absoluut behoefte aan is.

Bovendien bieden dergelijke producten veel voordeel voor degene die de verzorging op zich neemt. Of de wasbeurt nu door een professional of een familielid wordt gedaan, het is prettig om de patiënt een fris en verzorgd gevoel te kunnen geven.

En minstens zo belangrijk, ook de kans op kruisbesmetting door het gebruik van deze hoogwaardige washandjes voor eenmalig gebruik, wordt aanzienlijk minder.

Ook in de gehandicaptenzorg wordt deze methode voor wassen op bed steeds vaker toegepast. Wanneer een strijd geleverd moet worden om iemand te douchen of te wassen, bieden vochtige washandjes een oplossing. 

Pas had ik iemand aan de telefoon uit de gehandicaptenzorg. Zij vertelde mij dat daar de washandjes zeer goed werken omdat met name geestelijk gehandicapten mensen soms niet willen douchen. Dan kunnen geimpregneerde washandjes een uitkomst zijn. Zij vertelde mij ook nog dat door het gebruik van (in dit geval shampoowashandjes) de cliënt ook minder oorontstekingen opliep.

Dus alle voordelen op een rijtje:

  • Toch een fris en schoon gevoel.
  • De washandjes zijn zeer hygiënisch en geven weinig kans op kruisbesmetting.
  • Ze zijn praktisch en nauwelijks belastend voor de verzorgende.
  • De gebruikte lotions zijn dikwijls ph-neutraal  en geschikt voor de gevoelige (oudere) huid.
  • Bij juist gebruik levert het een besparing op de kosten op.
wassen op bed, particuliere thuiszorg, washandje


Wil je meer weten over de washandjes voor wassen op bed, neem dan contact met ons op.
 

Naar Webshop

Klik op de "Like" button en laat hieronder weten wat je van dit artikel vindt, zodat ik je via Facebook op de hoogte kan houden van nieuwe artikelen op deze website.
Share this page:
Was deze informatie nuttig? Geef het door! Lees hier hoe...

Would you prefer to share this page with others by linking to it?

  1. Click on the HTML link code below.
  2. Copy and paste it, adding a note of your own, into your blog, a Web page, forums, a blog comment, your Facebook account, or anywhere that someone would find this page valuable.

© 2018, Van Manen Hygiëneproducten
Alle Rechten Voorbehouden

Van Manen Hygiëneproducten
Breukkruid 12
3903 GP Veenendaal

Telefoon: 0318 524707

Contact

Direct bestellen?

Bezoek onze webwinkel!