Verzorgend wassen met washandjes en shampoowashandjes: hygiënisch en huidvriendelijk

Verzorgend wassen - Het gebruik van geïmpregneerde washandjes en shampoowashandjes is een van de innovaties binnen de gezondheidszorg die door veel ziekenhuizen, zorginstellingen en thuiszorgorganisaties wordt ingevoerd, om duurzame zorgverlening te realiseren.

Een wetenschappelijk onderzoek, uitgevoerd door RadboudUMC (Nijmegen) toont aan dat de cliënten en verzorgenden niet alleen tevreden zijn, het leidt bovendien tot een toename van het aantal volledige wasbeurten. En wat een zeer prettige bijkomstigheid is, is dat het leidt tot minder schade aan de huid. Dus hoewel verzorgend wassen eerst werd afgedaan als een kostenbesparende en geen patiënt-vriendelijke maatregel, blijkt de praktijk anders. 

Washandjes voor de gevoelige huid

Wassen op de traditionele manier is soms erg belastend en zwaar. Niet alleen voor de patiënt is het vermoeiend, maar ook voor de verzorgende. Mantelzorgers zijn vaak ook niet gewend en opgeleid om op een comfortabele en makkelijke manier iemand op bed of in een stoel te wassen laat staan het haar te wassen. Het wordt dan een tijdrovend en intensief klusje.

De washandjes die met een huidvriendelijke lotion zijn geïmpregneerd, zorgen ervoor dat iemand op een prettige en ontspannen manier kan worden gewassen. Zeker wanneer de washandjes vooraf even worden opgewarmd, bijvoorbeeld in de magnetron. De washandjes zijn aan de binnenkant voorzien van een beschermfolie, zodat de verzorgende zijn taak goed kan uitvoeren.

Haar wassen is vervelend wanneer je niet meer van bed kunt. Bedlegerige patiënten hebben echter wel de behoefte aan goede verzorging, maar dan op een aangepaste manier.

Shampoowashandjes

Nu zijn er washandjes ontwikkeld die het haar eenvoudig en snel schoonmaken en passen binnen de trend van verzorgend wassen. Het is naast een snelle vooral een patiëntvriendelijke manier.

verzorgend wassen, haar wassen, thuiszorg winkel

Want het haar wassen wordt minder belastend en vermoeiend voor de patiënt. Maar ook veel eenvoudiger voor een verzorgende om te doen. En bovendien, tijd is geld in de zorg en op deze manier kun je ook nog eens geld besparen. Dus ook voor ziekenhuizen, zorginstellingen en thuiszorgorganisaties een mogelijkheid om goede en betaalbare zorg te leveren. Bovendien is er minder kans op kruisbesmetting omdat bij iedere cliënt een eigen washandje wordt gebruikt dat bij het reguliere afval kan worden gedaan.

"Deze washandschoentjes zijn ook ideaal voor wie gaat backpacken met vakantie, voor wie niet kan douchen (door ziekte bijvoorbeeld) of voor na het sporten.

Uiteraard gaat er niets boven een echte douchebeurt, maar als ik deze washandjes had gehad toen ik nog ging wildkamperen met de jeugdvereniging waar ik vroeger lid van was, was ik vast stukken frisser thuisgekomen dan ik uiteindelijk deed." Lees de review van Eve, BeautyNL.nl

Hoe werkt het?

Het haar wordt met het superzachte vochtige washandje gemasseerd gedurende enkele minuten. In het washandje zit een beschermende waslotion dat dermatologisch is getest. De lotion is zeep- en alcoholvrij en is geschikt voor elk haartype. Het haar hoeft niet te worden afgespoeld of te worden afgedroogd met een handdoek. Bij kort haar volstaat één washandje, bij lang haar zijn twee washandjes nodig.

Onderweg? Op reis? Geen water in de buurt?

Ook dan zijn de washandjes ideaal. Dus ben je iemand die veel outdoor-activiteiten beoefent, kampeert of zeilt? Dan zijn de washandjes een oplossing!

Wil je meer weten over shampoowashandjes en verzorgend wassen, neem dan contact op met Van Manen Hygiëneproducten.

Naar Webshop

Klik op de "Like" button en laat hieronder weten wat je van dit artikel vindt, zodat ik je via Facebook op de hoogte kan houden van nieuwe artikelen op deze website.
Share this page:
Was deze informatie nuttig? Geef het door! Lees hier hoe...

Would you prefer to share this page with others by linking to it?

  1. Click on the HTML link code below.
  2. Copy and paste it, adding a note of your own, into your blog, a Web page, forums, a blog comment, your Facebook account, or anywhere that someone would find this page valuable.

© 2018, Van Manen Hygiëneproducten
Alle Rechten Voorbehouden

Van Manen Hygiëneproducten
Breukkruid 12
3903 GP Veenendaal

Telefoon: 0318 524707

Contact

Direct bestellen?

Bezoek onze webwinkel!