Schmink Tips: Veilig en Verantwoord Afschminken

afschminken, schmink tips

Iedereen is wel eens op zoek naar handige schmink tips. Of je nu meedoet aan een cursus schminken of gewoon een paar schmink voorbeelden wilt zien (bijvoorbeeld schmink clown, schminken kinderen), het is altijd goed wat handigheidjes vooraf te weten.

En of je nu bezig bent met carnaval schmink, of misschien moet je wel een zwarte piet schminken, steeds is ook het goed afschminken van groot belang.

Maar ook in de theater- en artiestenwereld wordt de vraag naar het “Hoe schminken?” dagelijks gesteld.

Grimeur is tegenwoordig een beroep dat door veel mensen wordt uitgeoefend. Het zijn ware kunstenaars die met veel geduld en precisie iedere dag opnieuw weer musicalsterren en toneelspelers omtoveren tot nieuwe personages. Heel indrukwekkend zijn bijvoorbeeld de schminktechnieken die worden gebruikt in de musical Cats. Op dit filmpje van School.tv wordt uitgelegd wat er allemaal bij komt kijken om dit te realiseren.

Wanneer je als professional iedere dag lagen schmink en door visagisten en grimeurs make-up of schmink krijgt opgesmeerd, is het van groot belang om dat op een goede manier te verwijderen.

Ik kijk zelf altijd met grote belangstelling naar de hoeveelheid verf en andere make-up die living statues gebruiken. Elke toeristische stad heeft tegenwoordig op de hot-spots wel een aantal levende standbeelden staan. Zij moeten elke dag hun gezicht weer opnieuw helemaal schminken.

Maar ik vraag me dan ook direct af: Hoe halen deze levende standbeelden alles weer van hun gezicht? Hebben zij schmink tips? En hoe ziet zo’n huid er na enige tijd uit?

Er wordt bij deze living statues veel gebruik gemaakt van zilver- en goudkleurige schmink en het lijkt me een gigantische klus om dat iedere dag te verwijderen.

Ook valse wimpers, wenkbrauwen, baarden en snorren die worden opgeplakt, moeten iedere dag weer worden verwijderd en lijmresten worden vaak met hardnekkige middelen weggepoetst.

Daarnaast is tegenwoordig het belly painten populair. Daarbij wordt de buik van een zwangere vrouw beschilderd en gefotografeerd.

schmink tips, afschminken

Afschminkdoekjes voor professioneel gebruik

Afschminkdoekjes kunnen het afschminken behoorlijk makkelijker maken.

De doekjes zijn gemaakt van een materiaal gebaseerd op nanotechnologie. Er is verder absoluut niets aan toegevoegd.

Door de doekjes met water nat te maken kun je heel eenvoudig de schmink verwijderen en kom je eenvoudig bij alle kleine hoekjes.

Het beste is het om lauwwarm water te gebruiken. Zelf heb ik de doekjes gebruikt om zwarte pieten schmink te verwijderen bij kinderen en we waren heel snel klaar. Maar welke kleur de Piet dit jaar ook krijgt, of het nou Zwarte Piet is of een gekleurde Piet, met afschminkdoekjes is hij snel weer schoon.

Maar ook lijmresten van snorren of baarden krijg je eenvoudig weer weg.

Deze afschminkdoekjes zijn absoluut een aanwinst voor visagisten en mensen in de theaterwereld die dagelijks hun gezichten schminken en weer afschminken.

Wanneer je na het afschminken weer je gewone dagcrème smeert, blijf je er stralend uitzien.

Wil je meer weten over afschminkdoekjes of andere handige schmink tips, neem dan contact op met Van Manen Hygiëneproducten. 

Naar Webshop

Klik op de "Like" button en laat hieronder weten wat je van dit artikel vindt, zodat ik je via Facebook op de hoogte kan houden van nieuwe artikelen op deze website.
Share this page:
Was deze informatie nuttig? Geef het door! Lees hier hoe...

Would you prefer to share this page with others by linking to it?

  1. Click on the HTML link code below.
  2. Copy and paste it, adding a note of your own, into your blog, a Web page, forums, a blog comment, your Facebook account, or anywhere that someone would find this page valuable.

© 2018, Van Manen Hygiëneproducten
Alle Rechten Voorbehouden

Van Manen Hygiëneproducten
Breukkruid 12
3903 GP Veenendaal

Telefoon: 0318 524707

Contact

Direct bestellen?

Bezoek onze webwinkel!