Scheermesjes kopen?

Langer plezier van uw scheermes?
Hou hem schoon en scherp!

scheermesjes kopen man

Naar Webshop

Scheermesjes kopen - Scheren met een scheermes is de populairste manier van scheren bij mannen. De reden hiervoor is dat mannen vinden dat hun gezicht gladder aanvoelt bij het gebruik van een scheermes dan bij een scheerapparaat. De baard laten staan is tegenwoordig heel trendy. Maar ook het vak van barbier is weer erg in opkomst. Als je eenmaal een scheerbeurt bij de barbier hebt ondergaan, wil je dat schone en gladde gevoel natuurlijk ook thuis hebben.

Scheren maakt deel uit van de dagelijkse routine. Het helpt om het goed te doen als je je aan de volgende regels houdt:

 • Scheer jezelf het liefst ’s morgens wanneer je huid nog ontspannen is.
 • Gebruik lauwwarm water zodat de huid goed nat is en breng een beetje scheerschuim aan.
 • Scheer twee keer, de eerste keer met de groeirichting van je haren mee, de tweede keer tegen de groeirichting in.
 • Spoel je mesje tussendoor af met water zodat haartjes en restjes zeep verdwijnen. Hierdoor voorkom je dat het scheren moeilijker gaat en de kans op sneetjes en wondjes kleiner wordt.
 • Gezicht goed afspoelen met warm water, zo nodig scheerbeurt herhalen en aan het einde koud water gebruiken om de poriën goed te kunnen laten sluiten.
 • MAAK NA AFLOOP DIRECT JE SCHEERMES SCHOON.

Voorkom huidirritatie

Tijdens het scheren beschadig je je huid een beetje. Wanneer je mesje bot is, is dat nog veel erger. Je scheermesje wordt bot omdat hij vaak niet goed wordt schoongemaakt zodat zeepresten en haartjes gaan vastzitten. In plaats van het haartje af te snijden, wordt het er dan ruw uitgetrokken. Het gevolg is een geïrriteerde en branderige huid.

Aluin is een heel oud middel om wondjes te stoppen. Aluin kristallen zitten bijvoorbeeld ook in Do2 deodorant. Aluin heeft heel veel toepassingen. Het is een zout dat zich bindt aan eiwitten – in dit geval aan de beschadigde huid – waardoor de huid samentrekt en het bloeden stopt.

Aluin neutraliseert de achtergebleven zeepresten; het is dus goed om altijd aluin te gebruiken.

scheermesjes kopen

Schoon mesje

Het beste advies om een bot mesje te voorkomen is schoonmaken. Dit verlengt de levensduur van je mesje en kan je veel geld besparen. Tijdens het scheren komt er namelijk een aanslag van kalkzeep op de mesjes en daardoor voelt je mesje te snel bot aan. Daarnaast is het belangrijk om niet met gebruikte mesjes van andere mensen te gaan scheren. 

Vroeger maakte men een mesje schoon met een leren lap. Maar tegenwoordig is de Razorpit op de markt. Het is gemaakt van een speciaal soort rubber om je scheermes te reinigen en daarmee scherp te houden 

Het werkt als volgt:

 • Doe direct na het scheren wat scheerschuim op de razorpit.
 • Druk het scheermes op de Razorpit en beweeg het vier keer naar voren.
 • Spoel het mesje en de razorpit schoon met water en je mesje is weer schoon en scherp voor de volgende scheerbeurt!

Makkelijk en hygiënisch

Met de Razorpit bespaar je enorm op het gebruik van je scheermesjes. Door het meermalen gebruiken van het mesje, is het ook nog eens minder belastend voor het milieu.

Wil je meer weten over de verschillende ontharingsmethodes, lees dan de volgende pagina.

Heb je vragen over scheermesjes kopen, de Razorpit, of wil je meer weten? Gebruik het contactformulier of bel 0318 524707. Van Manen Hygiëneproducten helpt je graag verder.

Van scheermesjes kopen naar homepage

Naar Webshop scheermesjes kopen

Klik op de "Like" button en laat hieronder weten wat je van dit artikel vindt, zodat ik je via Facebook op de hoogte kan houden van nieuwe artikelen op deze website.
Share this page:
Was deze informatie nuttig? Geef het door! Lees hier hoe...

Would you prefer to share this page with others by linking to it?

 1. Click on the HTML link code below.
 2. Copy and paste it, adding a note of your own, into your blog, a Web page, forums, a blog comment, your Facebook account, or anywhere that someone would find this page valuable.

© 2018, Van Manen Hygiëneproducten
Alle Rechten Voorbehouden

Van Manen Hygiëneproducten
Breukkruid 12
3903 GP Veenendaal

Telefoon: 0318 524707

Contact

Direct bestellen?

Bezoek onze webwinkel!