Overmatig transpireren: je kunt er iets aan doen!

Overmatig transpireren - ga het te lijf

Naar Webshop

Overmatig transpireren is niet prettig, noch voor degene die last heeft van hevig zweten, noch voor de omgeving.

Doktoren noemen het hyperhydrosis. Het is op verschillende manieren te behandelen, en er zijn ook hulpmiddelen verkrijgbaar die de bijverschijnselen minimaliseren.

Zweten is op zich geen ziekte. Het is eigenlijk heel normaal. Iedereen zweet weleens. Een mens heeft zo’n 500.000 zweetklieren en produceert 0,5 liter zweet per dag.

Maar er zijn mensen – mannen én vrouwen – bij wie het ernstige vormen aanneemt. Er zijn mensen die continu zweten, met name aan de oksels, in de handpalm of aan de voetzool.

Het spreekt vanzelf dat inspanningen en hoge temperaturen de transpiratie alleen maar verergeren. Maar dat is een normale reactie van ons lichaam om de warmte kwijt te raken. 

Waardoor het komt en waarom de een het meer heeft dan de ander, is eigenlijk niet eens bekend.

Erfelijke aanleg speelt waarschijnlijk een rol. Andere factoren die mogelijk tot transpireren leiden zijn overgewicht, menopauze en een erg actieve schildklier. Zweten is soms ook een bijverschijnsel bij bepaalde ziektes of een reactie op medicijnen.

Er zijn verschillende manieren om hyperhydrosis te behandelen, maar die kunnen erg ver gaan.

Soms wordt er zelfs aan de zweetklieren geopereerd. Of er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van botox-injecties.

Sommige therapieën hebben vervelende bijwerkingen. Ook niet elke behandeling heeft effect.

Veel mannen en vrouwen blijven daardoor met het probleem zitten.

Maar niet alleen de hoeveelheid zweet is vervelend, met name de geur die overmatig transpireren verspreidt kan zeer storend zijn. Iedereen kent wel iemand, een collega of kennis, die een onaangename geur heeft. Een groot taboe en voor de persoon in kwestie zeer frustrerend.

Regelmatig jezelf goed wassen is natuurlijk belangrijk en kan de hinder verminderen. Maar het is niet altijd en overal mogelijk om jezelf te wassen.

Sinds kort zijn er ook okselpads die de last stevig kunnen terugdringen. Heb je sterke last van transpiratie, dan zijn zulke hulpmiddelen een veilige manier om het probleem te verlichten.

Een nieuwe ontdekking

Een Belgische wetenschapper heeft onderzoek gedaan naar de geur van oksels. Waarom heeft de een wel en de ander geen nare lucht? De oorzaak is de hoeveelheid ‘slechte bacteriën’ die iemand heeft. Is je oksel met de onschuldige soort bacterie Staphylococcus epidermis bewoond, dan heb je geen probleem. 10% van de mensen heeft echter de corynebacterie als hoofdbewoner en die veroorzaakt de zweetlucht onder je oksel.

Hij ontdekte ook dat het mogelijk is om de ‘slechte bacterie’ over te nemen van een ander. En daarom onderzoekt hij nu of het ook mogelijk is om goede bacteriën over te brengen naar een oksel en hoe je de hoeveelheid stafylokokken kunt stimuleren om weer in de meerderheid te komen.

Meer weten, kijk dan op de website www.drarmpit.com

Een aantal tips uit het onderzoek:

  1. Voldoende hygiëne helpt, maar overdrijven heeft geen zin.
  2. Draag katoenen kleding, geen polyester. Stafylokokken houden van katoen maar corynebacteriën niet.
  3. Was zo nu en dan op een kookprogramma om achterblijvende bacteriën te doden.

Terug naar het begin van Overmatig transpireren: je kunt er iets aan doen! 

Naar Webshop

Klik op de "Like" button en laat hieronder weten wat je van dit artikel vindt, zodat ik je via Facebook op de hoogte kan houden van nieuwe artikelen op deze website.
Share this page:
Was deze informatie nuttig? Geef het door! Lees hier hoe...

Would you prefer to share this page with others by linking to it?

  1. Click on the HTML link code below.
  2. Copy and paste it, adding a note of your own, into your blog, a Web page, forums, a blog comment, your Facebook account, or anywhere that someone would find this page valuable.

© 2018, Van Manen Hygiëneproducten
Alle Rechten Voorbehouden

Van Manen Hygiëneproducten
Breukkruid 12
3903 GP Veenendaal

Telefoon: 0318 524707

Contact

Direct bestellen?

Bezoek onze webwinkel!