Mondkapjes kopen?

En waarom worden ze eigenlijk gebruikt?

mondkapjes kopen

Naar Webshop

Mondkapjes kopen? In diverse landen met name in het Verre Oosten, denk bijvoorbeeld aan Japan, worden op straat mondkapjes gebruikt. In tegenstelling tot hoe in onze cultuur mondkapjes worden gebruikt, is het daar vooral bedoeld om het verspreiden van virussen tegen te gaan. Ben je verkouden of grieperig, dan draag je een mondkapje zodat je je omgeving daar minder mee belast.

In China worden ook veel mondkapjes gedragen. Hier heeft het als doel om jezelf te beschermen tegen luchtvervuiling en smog.

Met de uitbraak van een virus is het dus zeker aan te bevelen om dragers van het virus een mondkapje te laten dragen. 

Voor medici

In Europa was de eerste groep van gebruikers van een mondmasker de medici.  Chirurgen zijn begonnen met de mondkapjes tijdens het opereren. Het chirurgisch masker wordt onder andere gebruikt op de operatiekamer en heeft een tweeledig doel: aan de ene kant wordt de patiënt beschermd tegen deeltjes die onder meer vrij komen tijdens praten, niezen en hoesten door het personeel en aan de andere kant wordt het personeel beschermd tegen bloedspetters en spatten van lichaamsvloeistoffen van de patiënt.

Ook verpleegkundigen en verzorgenden dragen onder bepaalde omstandigheden een mondmasker. In dit geval spreken we dan van procedure masker. De procedure masker heeft meestal oorlussen (earloops).

EN14683-norm

Van belang is dat het gezichtsmasker voldoet aan de EN14683-norm. Deze Europese norm geeft aan welke bacteriële filtratie minimaal vereist is. Ook moeten de mondkapjes volgens vaststaande normen vochtafstotend zijn.

mondkapjes kopen

Voor andere beroepsgroepen

Inmiddels dragen ook tandartsen en hun assistentes, mondhygiënisten en orthodontisten deze kapjes. En ook schoonheidsspecialisten en tatoeëerders gebruiken tegenwoordig bijna allemaal een mondkapje. Bovendien is het niet meer vreemd als een pedicure of kapper een mondmasker draagt.

De regels omtrent het gebruik hiervan zijn lastig te vinden. Het is niet overal een verplichting voor deze doelgroepen om ze te gebruiken, maar het is wel zeer verstandig om mondmaskers aan te schaffen. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je iets oploopt zodat je je beroep niet meer kunt uitoefenen. En aan de buitenkant is ook niet altijd zichtbaar of iemand een virus bij zich draagt. De site van RIVM geeft een overzicht in welke gevallen het dragen van een mondmasker verplicht is.

Mondkapjes kopen?

De mondkapjes zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Een belangrijk verschil zit in de manier van vastdoen. Je kunt kiezen uit mondkapjes met elastiekjes voor om de oren (meestal proceduremaskers)  of mondkapjes met touwtjes om achter het hoofd vast te binden (chirurgisch masker)  De mondmaskers zijn in diverse kleuren te koop. 

In de shop zijn de meest gangbare mondmaskers verkrijgbaar. Klik hier voor de aanbieding vanaf 3 doosjes.

Daarnaast is een speciaal masker FFP2 te koop.

Beide zijn uitgebreid getest en voldoen aan de hoogste eisen.

Wanneer je naast een mondkapje ook nog nitril handschoenen gebruikt, ben je verzekerd van goede bescherming.

Heb je vragen of wil je meer weten? Gebruik het contactformulier of bel 0318 524707. Van Manen Hygiëneproducten helpt je graag verder.

Van mondkapjes kopen naar homepage

Naar Webshop

Klik op de "Like" button en laat hieronder weten wat je van dit artikel vindt, zodat ik je via Facebook op de hoogte kan houden van nieuwe artikelen op deze website.
Share this page:
Was deze informatie nuttig? Geef het door! Lees hier hoe...

Would you prefer to share this page with others by linking to it?

  1. Click on the HTML link code below.
  2. Copy and paste it, adding a note of your own, into your blog, a Web page, forums, a blog comment, your Facebook account, or anywhere that someone would find this page valuable.

© 2018, Van Manen Hygiëneproducten
Alle Rechten Voorbehouden

Van Manen Hygiëneproducten
Breukkruid 12
3903 GP Veenendaal

Telefoon: 0318 524707

Contact

Direct bestellen?

Bezoek onze webwinkel!