Wat je altijd al over hygiëne
had willen weten

Hygiëne is de leer die je vertelt hoe je gezond kunt blijven. Het is meer dan even je handen wassen voor het slapengaan. Maar wat kun je dan allemaal doen? Waar moet je op letten? En hoe kun je geholpen worden met specifieke problemen?

Van Manen Hygiëneproducten vertelt daarover meer in een aantal artikelen met nuttige adviezen. Je vindt ze hieronder.


De beste MRSA behandeling? Hygiëne helpt!
De laatste tijd is er in de media veel aandacht voor de ziekenhuis bacterie, zoals MRSA en ESBL. De indruk wordt gewekt alsof we aan grote gevaren bloot staan en dat een ziekenhuis bacterie ontstaat in het ziekenhuis.


Urineverlies na bevalling
Er wordt niet veel over gesproken – zeg maar gewoon dat er nog een groot taboe op rust- maar na de bevalling kampen heel veel jonge vrouwen met urineverlies. Maar liefst 60 a 70% heeft met urineverlies na bevalling te maken.


Bedplassen volwassenen: er zijn hulpmiddelen om het probleem te verlichten
Over bedplassen volwassenen wordt regelmatig bericht in de media. U leest vast ook wel de berichten in de krant en op het internet over slechte hygiëne in ziekenhuizen en verzorgingshuizen.


Overmatig transpireren: je kunt er iets aan doen!
Overmatig transpireren is niet prettig, noch voor degene die last heeft van hevig zweten, noch voor de omgeving. Doktoren noemen het hyperhydrosis. Het is op verschillende manieren te behandelen, en er zijn ook hulpmiddelen verkrijgbaar die de bijverschijnselen minimaliseren.


Wat te doen tegen zweetvoeten?
Wat is een goed middel tegen zweetvoeten? Wat te doen tegen zweetvoeten? Is er een zweetvoeten oplossing? Met een schoendesinfectiemiddel voorkom je niet alleen de opbouw van onaangename luchtjes door bacteriën. Je kunt ook infecties aan de voet voorkomen.


Waarom is hygiëne bij kinderen zo belangrijk?
Meer nog dan bij volwassenen, is hygiëne bij kinderen van vitaal belang. Zeker als je kind nog klein is, heeft het weinig weerstand. Het is erg vatbaar voor bacteriën en virussen. Een kind kan behoorlijk ziek worden van iets waarvan wij als volwassenen weinig of geen last hebben.


Keuken hygiëne – Tips voor in de keuken!
Keuken hygiëne krijgt aandacht. Op televisie zie je soms de meest onsmakelijke situaties voorkomen in de keuken van restaurants en eetcafés. Maar gelukkig gaat het in de meeste gevallen wel goed en wordt er netjes en vooral hygiënisch gewerkt.


Huidverzorging: een mooi gezicht!
Met de juiste huidverzorging zorg je ervoor dat je gezond blijft en er goed uitziet. Je voelt je beter in je vel, letterlijk en figuurlijk. Besteed je weinig aandacht aan een goede verzorging, dan veroudert de huid sneller en kun je rimpels krijgen en last van schilfertjes.


Wat mee te nemen op vakantie? Extra aandacht voor hygiëne!
Wat mee te nemen op vakantie – De meeste mensen brengen de vakantie door in Spanje, Frankrijk en Duitsland. De hygiëne in deze landen staat op hetzelfde peil als in Nederland. Extra maatregelen hoeven hier dus niet te worden genomen.


Wat te doen tegen muggen?
Tijgermuggen? Zikavirus? Wat te doen tegen muggen? De afgelopen jaren hoor je er steeds vaker over. 

Jaarlijks worden er meer dan 500 miljoen mensen ziek van een muggenbeet en sterven er zelfs 2,7 miljoen mensen als gevolg van een muggenbeet.


Puppy zindelijk maken?
Een puppy zindelijk zien te krijgen is soms een hele klus. Je kinderen zijn helemaal gek op huisdieren. Het liefst komt er een hond in huis, want dat is zeker als ze wat groter worden toch veel stoerder dan een konijn. Natuurlijk ziet het er allemaal heel schattig en vertederend uit. Het onhandige gestuntel van die kleine hondjes is zeer vermakelijk.


Chemokuur bijwerkingen verlichten met een goede hygiëne
Helaas krijgen jaarlijks nog steeds veel mensen van hun arts te horen dat zij een of andere vorm van kanker hebben. Gelukkig is de medische wetenschap steeds kundiger, slaan behandelmethoden vaker en beter aan en hoeft kanker dus niet altijd dodelijk te zijn. Toch overlijden er jaarlijks veel mensen aan deze ziekte.


IPL ontharen ervaringen: Ontharen, methodes en ontwikkelingen
Het is wel duidelijk dat beharing niet meer van deze tijd is. Was het vroeger nog geaccepteerd dat een vrouw haar onder de oksels of op haar benen had, nu is dat echt niet meer mogelijk. En voor mannen geldt eigenlijk de laatste jaren hetzelfde.


Weerstand verbeteren en hygiëne
Slechte hygiëne is een van de belangrijkste oorzaken van het overdragen van ziekten. Daarom is het belangrijk zeker in de omgeving van baby’s, peuters en kinderen extra aandacht te geven aan hygiëne.


Wond verzorging en hygiëne
Wond verzorging kan soms lastig zijn. Het is de kunst om een optimale omgeving te creëren om de wond zo snel mogelijk te laten genezen. Bij een normale wond geneest de huid binnen een redelijk tijdsbestek vanzelf. Daar gaat een heel proces vanuit het lichaam aan vooraf. Maar na enige tijd is de huid weer gesloten en kunnen we spreken van een genezen wond.


Neten herkennen, hoofdluis
Neten herkennen, hoofdluis bestrijden, symptomen mazelen herkennen.... elke leerkracht en ouder is er alert op. Wanneer de basisscholen weer zijn begonnen, komen ook de verhalen over hoofdluis weer in de krant en op tv.


Over desinfecteren, steriliseren en ontsmettingsmethoden
Wat is desinfecteren eigenlijk? En hoe doe je dat op een veilige en juiste manier?
Het is soms lastig om over dit onderwerp de juiste informatie te vinden. Daarom staan in dit artikel de belangrijkste zaken op een rijtje. Een belangrijke pagina om te lezen!

Klik op de "Like" button en laat hieronder weten wat je van dit artikel vindt, zodat ik je via Facebook op de hoogte kan houden van nieuwe artikelen op deze website.
Share this page:
Was deze informatie nuttig? Geef het door! Lees hier hoe...

Would you prefer to share this page with others by linking to it?

  1. Click on the HTML link code below.
  2. Copy and paste it, adding a note of your own, into your blog, a Web page, forums, a blog comment, your Facebook account, or anywhere that someone would find this page valuable.

© 2018, Van Manen Hygiëneproducten
Alle Rechten Voorbehouden

Van Manen Hygiëneproducten
Breukkruid 12
3903 GP Veenendaal

Telefoon: 0318 524707

Contact

Direct bestellen?

Bezoek onze webwinkel!