Gebruik hand zeep en wegwerphanddoekjes voor een optimale handhygiëne

hand zeep

Naar Webshop

Handen wassen; jong geleerd is oud gedaan! Wat hand zeep, water en een wegwerphanddoekje en je handen zijn weer schoon.

Globalhandwashing zet zich in voor het verbeteren van de kennis en bewustwording omtrent het handen wassen met zeep. Zo is er zelfs ieder jaar een global handwashing day. Want handen wassen is nog steeds een van de belangrijkste manieren om infecties en verspreiding van ziektes te voorkomen.

Het is zo eenvoudig, maar het gebeurt zo vaak verkeerd. Handen wassen. Want eigenlijk heb je geen tijd, dus flodder je snel even je handen onder de kraan en droogt ze aan de dichtstbijzijnde handdoek. Maar op deze manier is het zeker niet voldoende. Gelukkig wordt er de laatste tijd veel aandacht aan de handhygiëne besteed en uit onderzoek blijkt dat ruim 70% van de Nederlanders bewuster met handen wassen omgaat.

Voor de volledigheid, zetten we het “protocol handen wassen” nog even op een rijtje. Wanneer je je handen wast, doe het dan op de volgende manier:

1. Zet de kraan aan op een temperatuur die je prettig vindt en maak je handen nat.

2. Zeep je handen en polsen in, persoonlijk geef ik de voorkeur aan een pompje. Ook in openbare ruimten vind je meestal gratis zeep.

3. Wrijf je handen minimaal 15 seconden in met de hand zeep en vergeet vooral het gebied tussen de vingers niet. Ook de bovenkanten goed schoonmaken.

4. Dep je handen goed droog met een schone handdoek (in de thuissituatie) of nog beter een wegwerphanddoekje.

5. Sluit vervolgens de kraan met het wegwerphanddoekje.

Zo heb je een duidelijke instructie “handen wassen”. Het is een kwestie van doen! En heel belangrijk is het goed aanleren aan je kinderen. Want zodra ze het goed handen wassen op jonge leeftijd leren, blijven ze het in de toekomst ook doen. Belangrijk is dat de kleintjes weten dat ze na elk toiletbezoek, voor iedere maaltijd en na het buitenspelen, hun handjes grondig wassen. Zo zijn ze ook goed geïnstrueerd als ze eenmaal op school zitten.

Wegwerphanddoekjes

De juiste manier om je handen te drogen is met een wegwerphanddoekje. In de media is daar de laatste tijd veel aandacht aan besteed. Want wanneer je je handen schoonmaakt aan een badstof handdoekje of een handdoekenrol weet je niet of de handdoek schoon is. Misschien hangt hij er al dagen. Thuis weet je wel hoelang je handdoek er al hangt, maar ergens anders, op je werk of in de sportkantine, is dat weer anders. Pak dan dus het liefst een wegwerphanddoekje.

Wegwerphanddoekjes worden meestal gemaakt van recycled papier. Maar je hebt ook handdoekjes gemaakt van virgin vezels. Dat is papier dat rechtstreeks van bomen afkomstig is en dat is een wel zo prettig idee. Dan weet je zeker dat het goed en natuurlijk is.

Desinfecterende doekjes

Je kunt er ook voor zorgen dat je desinfectiedoekjes bij je hebt. Heel gemakkelijk als hand zeep even ontbreekt. Doe ze bijvoorbeeld in de tas, dashboardkastje of je rugzak tijdens vakanties. Vooral de sachetverpakking is dan heel handig. Zo’n kleine verpakking neem je makkelijk even mee en biedt bescherming tegen virussen en bacteriën.

Dus gebruik hand zeep en wegwerphanddoekjes voor een optimale handhygiëne. Wil je hier meer over weten, neem dan contact op met Van Manen Hygiëneproducten.

Naar Webshop

Klik op de "Like" button en laat hieronder weten wat je van dit artikel vindt, zodat ik je via Facebook op de hoogte kan houden van nieuwe artikelen op deze website.
Share this page:
Was deze informatie nuttig? Geef het door! Lees hier hoe...

Would you prefer to share this page with others by linking to it?

  1. Click on the HTML link code below.
  2. Copy and paste it, adding a note of your own, into your blog, a Web page, forums, a blog comment, your Facebook account, or anywhere that someone would find this page valuable.

© 2018, Van Manen Hygiëneproducten
Alle Rechten Voorbehouden

Van Manen Hygiëneproducten
Breukkruid 12
3903 GP Veenendaal

Telefoon: 0318 524707

Contact

Direct bestellen?

Bezoek onze webwinkel!