Carebag - Hygiënische oplossing voor het gebruiken van toiletstoel of bedpan

carebag, care bag, toiletstoel, ondersteek, bedpan

Naar Webshop

Carebag - Of iemand nou gezond of ziek is, er is altijd sprake van ontlasting. Normaal gesproken sta je daar niet bij stil, maar wanneer iemand niet of moeilijk uit het bed kan komen, kom je voor ongemakkelijke situaties te staan. De toiletstoel is een ideaal hulpmiddel wanneer je moeilijk ter been bent. En vooral ook heel erg praktisch.

Heel veel mensen maken inmiddels gebruik van een toiletstoel en ze zijn in diverse maten en uitvoeringen verkrijgbaar. Toch zien veel mensen er tegenop om een toiletstoel te gebruiken. Dat heeft bijvoorbeeld te maken met schaamte. Maar wat zeker ook een belangrijke rol speelt, is het punt van hygiëne. Het staat en ruikt namelijk niet fris. En daar valt zeker wat voor te zeggen.

Ook een punt van ellende is het afvoeren en schoonmaken van de toiletstoel. In verpleeghuizen zijn daar kostbare apparaten voor. Maar hoe doe je dat thuis?

Daarom is het prettig te weten dat hiervoor inmiddels een oplossing is gevonden. En eigenlijk is die oplossing heel eenvoudig.

Door gebruik te maken van een carebag, een plastic zak met daarin een vocht- en geurabsorberend matje, kun je op een hygiënische en discrete manier de toiletstoel gebruiken. Het absorberende materiaal zorgt ervoor dat de vloeistof, urine of ontlasting direct wordt omgezet in een gel. Deze gel neemt bovendien voor een belangrijk deel de geur op.

Heel belangrijk om te weten is dat hierdoor de kans op besmetting en infecties afneemt, omdat de patiënt of de verzorger nu niet in aanraking komt met de uitscheiding. De care bag is bovendien voorzien van een trekbandje waardoor het handig samen te trekken is en direct uit de toiletstoel kan worden genomen. De emmer blijft schoon, er hoeft geen reiniging achteraf plaats te vinden!!

Ook voor bedpan en als urinaal

Voor een ondersteek of bedpan is ook een op maat gemaakte zak verkrijgbaar. Deze werkt op precies dezelfde manier als bij een toiletstoel. Met deze opvangzak blijft zowel de ondersteek, de patiënt als de verzorgende schoon. 

Het RIVM stelt voor diverse onderwerpen WIP-richtlijnen op. WIP staat voor werkgroep infectie preventie. Het voorkomen van infecties is een van de belangrijkste prioriteiten in  ziekenhuizen. Alle WIP-richtlijnen staan op deze pagina.

Ook voor het gebruik van de bedpan bestaat zo’n richtlijn. Normaal gesproken is het reinigen van een bedpan een complexe handeling met behulp van kostbare bedpanspoelers. De carebag is dan een goed alternatief.

In plaats van een urinaal zijn de carebags ook verkrijgbaar in de vorm van een plaszak. Ook weer volgens hetzelfde principe van een plastic zak voorzien van een geur- en urine absorberend matje.

Wil je meer weten over dit product, neem dan contact met ons op.

Naar Webshop

Klik op de "Like" button en laat hieronder weten wat je van dit artikel vindt, zodat ik je via Facebook op de hoogte kan houden van nieuwe artikelen op deze website.
Share this page:
Was deze informatie nuttig? Geef het door! Lees hier hoe...

Would you prefer to share this page with others by linking to it?

  1. Click on the HTML link code below.
  2. Copy and paste it, adding a note of your own, into your blog, a Web page, forums, a blog comment, your Facebook account, or anywhere that someone would find this page valuable.

© 2018, Van Manen Hygiëneproducten
Alle Rechten Voorbehouden

Van Manen Hygiëneproducten
Breukkruid 12
3903 GP Veenendaal

Telefoon: 0318 524707

Contact

Direct bestellen?

Bezoek onze webwinkel!