Je Bril Schoonmaken met Brilpoetsdoekjes

bril schoonmaken

Naar Webshop

Je bril schoonmaken doe je waarschijnlijk wel een paar keer per dag. Als je een bril draagt weet je hoe vervelend het is als je bril vol zit met strepen en vlekken. Het ontneemt je een goed en helder zicht.

Vette vingers, regen en andere weersomstandigheden zorgen ervoor dat je brillenglazen regelmatig vlekkerig of streperig zijn. Het is dus van belang de bril regelmatig schoon te maken.

Wat is daarvoor nu de beste manier?

Het antwoord op die vraag hangt natuurlijk af van het type bril dat je draagt en welke behandeling de glazen nodig hebben.

Heb je te maken met echt glas of met kunststof? En zelfs als dat bekend is, dan nog lopen de meningen over het onderhoud van de brillenglazen sterk uiteen. 

Op de website van Kassa staan heel veel meningen over het gebruik van brilpoetsdoekjes om de bril schoon te maken. Variërend van enthousiast tot kritisch.

Met water en een tissue haal je het ergste vuil er wel van af, maar voor het onderhoud van je bril is het niet altijd de juiste manier en het kan soms krasjes opleveren.

Veel beter is het om de bril schoon te maken met een brilpoetsdoekje. De doekjes zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar.

Zo zijn er bijvoorbeeld microvezeldoekjes te koop. Deze zijn pluisvrij en zacht, dus heel geschikt voor de kwetsbare brillenglazen.

Voor het verwijderen van vettigheid en een streeploos resultaat kun je soms beter vochtige per stuk verpakte brilpoetsdoekjes gebruiken. De vloeistof die wordt gebruikt bestaat uit minder dan 5% anionische oppervlakte-actieve stoffen. Dit soort stoffen vind je bijvoorbeeld ook in zeep en schoonmaakmiddelen. 

Voordat je een brilpoetsdoekje gebruikt, is het raadzaam om eerst de bril te ontdoen van eventuele zandkorrels. Dit voorkomt krasjes.

De doekjes neem je makkelijk mee in je tas of in je broekzak. Niet alleen voor thuis of op kantoor zeer praktisch, maar ook op vakantie.

Toepassingsmogelijkheden

Brilpoetsdoekjes kunnen voor heel veel dingen worden gebruikt. Natuurlijk voor de bril, maar denk ook aan de zonnebril of skibril. Maar ook het vizier van een motorhelm reinig je snel met een brilpoetsdoekje. In de bioscoop worden brilpoetsdoekjes ook regelmatig aangeboden aan de bezoeker om de 3-D bril te reinigen. Dat is voor de gebruiker wel zo hygienisch.

Ook worden brilpoetsdoekjes gebruikt voor het schoonmaken van de schermpjes voor mobiele telefoons, computerscherm, Go-Pro, camera en autospiegel.

Wil je meer weten over je bril schoonmaken met vochtige brilpoetsdoekjes, neem dan contact op met Van Manen Hygiëneproducten.

Naar Webshop

Klik op de "Like" button en laat hieronder weten wat je van dit artikel vindt, zodat ik je via Facebook op de hoogte kan houden van nieuwe artikelen op deze website.
Share this page:
Was deze informatie nuttig? Geef het door! Lees hier hoe...

Would you prefer to share this page with others by linking to it?

  1. Click on the HTML link code below.
  2. Copy and paste it, adding a note of your own, into your blog, a Web page, forums, a blog comment, your Facebook account, or anywhere that someone would find this page valuable.

© 2018, Van Manen Hygiëneproducten
Alle Rechten Voorbehouden

Van Manen Hygiëneproducten
Breukkruid 12
3903 GP Veenendaal

Telefoon: 0318 524707

Contact

Direct bestellen?

Bezoek onze webwinkel!