Bedplassen volwassenen: er zijn hulpmiddelen om het probleem te verlichten

bedplassen volwassenen, zwangerschap, urineverlies

Naar Webshop

Over bedplassen volwassenen wordt regelmatig bericht in de media. U leest vast ook wel de berichten in de krant en op het internet over slechte hygiëne in ziekenhuizen en verzorgingshuizen.

Regelmatig worden er steekproeven gedaan door instanties die toezicht moeten houden op de kwaliteit in de gezondheidszorg. En de hygiëne is dan vaak een belangrijk aandachtspunt. Er wordt steeds beterschap beloofd maar de resultaten vallen vaak tegen.

Een goede hygiëne is in de laatste levensfase natuurlijk erg belangrijk. Bovendien heeft hygiëne direct te maken met het respect voor de oudere mens die niet of moeilijk meer voor zichzelf kan zorgen. Het is dan ook belangrijk dat oudere en dementerende mensen goede aandacht en voldoende tijd krijgen om incontinentieproblemen te voorkomen. Er zijn voorbeelden bekend waarbij luiers als voorzorgsmaatregel worden gebruikt, terwijl er van incontinentie eigenlijk geen sprake is.

Bedplassen bij volwassenen is echter ook voor mensen van middelbare leeftijd een lastig probleem. We spreken van bedplassen, ook wel enuresis nocturna genoemd, wanneer iemand van 7 jaar of ouder één maal per maand in bed plast. 

Veel mensen hebben er last van, bijvoorbeeld omdat de functie van de blaas minder wordt.

Maar ook jonge, zwangere vrouwen krijgen er soms mee te maken. En ook nog lange tijd na de bevalling kan het probleem vervelend opspelen.

Het trainen van de bekkenspieren kan het probleem van bedplassen soms helemaal oplossen. Maar dat lukt niet altijd en dan kan het probleem zich tot op latere leeftijd blijven voordoen. Gelukkig zijn er veel en goede absorberende producten op de markt die de ongemakken van het bedplassen verlichten.

Dezelfde problemen die zich voordoen bij het bedplassen volwassenen, gelden ook voor bedplassen bij kinderen. Bedplassen kinderen? Ook daar is gelukkig iets aan te doen.

Is jouw kind een bedplasser? Iedereen die jonge kinderen heeft of heeft gehad, kent het probleem. Alle kleine kinderen plassen op jonge leeftijd een paar keer in bed. Dat is op zich helemaal niet erg, als je maar goed voorbereid bent. Je wilt natuurlijk een matras met lelijke kringen voorkomen.

Gelukkig gaat het bedplassen in heel veel gevallen vanzelf weer over. Maar toch blijft een op de zes kinderen er last van houden.

Je kunt voor verschillende oplossingen kiezen voor de behandeling bedplassen. Zo kun je bedplassen luiers kopen, of een plastic beschermhoes voor over het matras, of speciale luierbroekjes voor onder de pyjama. Ook zijn er heel goede onderleggers op de markt.

Plaswekker (voor kinderen en bij bedplassen volwassenen)

Een andere methode om bedplassen te voorkomen, is door het gebruik van een plaswekker. Een plaswekker is zowel geschikt voor kinderen als voor volwassenen en is een trainingsmethode die al jarenlang met veel succes wordt toegepast. Een plaswekker is een apparaat dat met een draadje is verbonden aan een speciaal broekje of matje.

Zodra er ’s nachts een paar druppels op het broekje of matje komen, gaat de wekker af. Het kind of de volwassene gaat het bed uit, zet de wekker uit en gaat naar het toilet om te plassen. Vervolgens wordt een schoon broekje of matje gepakt en de wekker opnieuw ingesteld. 

Goede begeleiding is cruciaal. Dan heeft men 70% kans om van het bedplassen af te komen. Het is beter om deze methode niet langer dan vier maanden te gebruiken. Overweegt u de aanschaf van een plaswekker? Kijk dan in de webshop naar de mogelijkheden.

Lees ook de webpagina over soorten incontinentie en het juiste incontinentiemateriaal.

Terug naar het begin van Bedplassen volwassenen: er zijn hulpmiddelen om het probleem te verlichten.

Naar Webshop

Klik op de "Like" button en laat hieronder weten wat je van dit artikel vindt, zodat ik je via Facebook op de hoogte kan houden van nieuwe artikelen op deze website.
Share this page:
Was deze informatie nuttig? Geef het door! Lees hier hoe...

Would you prefer to share this page with others by linking to it?

  1. Click on the HTML link code below.
  2. Copy and paste it, adding a note of your own, into your blog, a Web page, forums, a blog comment, your Facebook account, or anywhere that someone would find this page valuable.

© 2018, Van Manen Hygiëneproducten
Alle Rechten Voorbehouden

Van Manen Hygiëneproducten
Breukkruid 12
3903 GP Veenendaal

Telefoon: 0318 524707

Contact

Direct bestellen?

Bezoek onze webwinkel!