Back to Back Issues Page
"Schoon en fris door het leven", Issue #007 --- Mondhygiëne en shampoowashandjes
June 13, 2012
Dag,

Kun je deze nieuwsbrief niet goed lezen, klik dan hier.

Jaargang 2, nr. 2
13 juni 2012

Abonneren op deze nieuwsbrief? Klik hier.


In dit nummer:

1) Een andere vakantiebestemming
2) Hygiëne? Waar komt het woord eigenlijk vandaan?
3) Nieuwe onderwerpen en producten
4) Vakantie-aanbieding
5) Twitter en Facebook


Een andere vakantiebestemming

Iedereen is nu nog volop in de ban van het EK-voetbal, straks breekt in juli weer de vakantieperiode aan. Hopelijk met veel zon en een lekkere temperatuur.

Gelukkig hebben we al wel een aantal mooie dagen gehad, maar ik vrees dat ik dit jaar met een behoorlijk wit velletje met vakantie ga. Zeker buik en rug hebben nog geen zon gezien. Dus dat wordt wel voorzichtig aan doen dit jaar.

We gaan voor het eerst sinds jaren met de auto op vakantie. Jarenlang zijn we naar Zuid Spanje met het vliegtuig geweest. Maar dit jaar staat Kroatië op het programma en gaan we dus bepakt en bezakt op pad. Dus niet gebonden aan een beperkt aantal koffers (om allerlei boetes bij Ryanair te voorkomen) maar de auto volproppen tot er niets meer in kan.

Heerlijk, ik heb er enorm veel zin in.


Hygiëne? Waar komt het woord eigenlijk vandaan?

Ik heb er nooit bij stil gestaan, maar hoorde onlangs op een congres dat het woord "hygiëne" afkomstig is van Hygieia.

Volgens Wikipedia was Hygieia één van de dochters van Asklepios (god van de geneeskunde en genezing) en Epione (in de Griekse mythologie de godin van de gezondheid, properheid en hygiëne).

Later werd zij vereenzelvigd met de maan.

Zij wordt voorgesteld als gekroond met laurier en een scepter in haar rechterhand, als koningin van de geneeskunde. Steeds vergezelt haar de slang, het zinnebeeld van de gezondheid. Deze kronkelt vanaf haar borst naar de schaal die ze in haar linkerhand houdt om eruit te drinken.

Nooit geweten, u wel?


Nieuwe onderwerpen en producten

Mondhygiëne

In april is het onderwerp Mondhygiëne op de website besproken. Zelf kom ik een aantal keer per jaar bij de mondhygiëniste en ben ik dus op de hoogte van het belang van het schoonmaken van het gebied tussen je tanden en kiezen.

Steeds meer wordt duidelijk hoe belangrijk gezond tandvlees is voor je totale gezondheid. Meer hierover kunt u lezen op de website.

Shampoowashandjes

Heel blij ben ik met de introductie van shampoowashandjes. Het Franse bedrijf Cleanis brengt deze washandjes op de markt.

Voor bedlegerige patiënten is het lastig om lekker te wassen en te douchen. Met behulp van vochtige washandjes en shampoowashandjes wordt het allemaal een stuk makkelijker en comfortabeler.

De producten zijn natuurlijk ook uitermate geschikt voor de vakantieperiode.

Douches op de camping bezet, geen warm water, met de vochtige washandjes en shampoowashandjes ziet iedereen er toch weer lekker fris uit.

Op de website kunt u er meer over lezen.


Vakantie-aanbieding

En omdat een vakantie natuurlijk toch al geld genoeg kost, krijgen de lezers van deze nieuwsbrief een korting van 10% op hun bestelling in de webshop.

Vul daarvoor de code NBVAK12 in en het bedrag wordt aangepast.


Twitter en Facebook

Wilt u regelmatig op de hoogte blijven van actualiteiten rondom hygiëne en persoonlijke verzorging? Volg mij dan via Twitter @irmavanmanen.

Via Facebook kunt u uw familie en vrienden informeren over Van Manen Hygiëneproducten. Gebruik hiervoor de Like-button op de website. U vindt deze op elke pagina op de website.
Zo blijven zij ook op de hoogte.

Iedereen een fijne vakantie!

Hartelijke groeten,

Irma van Manen© 2012 van-manen-hygieneproducten.com

Wil je informatie of voorbeelden uit deze nieuwsbrief gebruiken? Dat mag met bronvermelding, met verwijzing naar de website:
www.van-manen-hygieneproducten.com


Feedback

Heb je vragen, opmerkingen, of suggesties voor deze nieuwsbrief of de website?

Ik hoor het graag!!

Welke informatie vind je nuttig? Waar wil je meer over weten? Vertel het me via het contactformulier op de website.

Als je deze nieuwsbrief leuk vindt, doe dan een collega, vriend(in) en mij een plezier en stuur hem door.

Als je deze nieuwsbrief van een collega, vriend(in) doorgestuurd hebt gekregen en als je het leuk vindt om hem te ontvangen, schrijf je dan in om je op “Schoon en fris door het leven” te abonneren.

Met vriendelijke groet,

Irma van Manen
www.van-manen-hygieneproducten.com


Back to Back Issues Page