Back to Back Issues Page
"Schoon en fris door het leven", Issue #004 --- Global Handwashing Day
September 16, 2011
Dag,

Kun je deze nieuwsbrief niet goed lezen, klik dan hier.

Jaargang 1, nr. 4
16 september 2011

Abonneren op deze nieuwsbrief? Klik hier.


In dit nummer:

1) Global Handwashing Day
2) Testers gezocht voor nieuwe producten
3) Nieuw op de website en in de webshop
4) Review je product en ontvang korting bij je volgende bestelling


Global Handwashing Day

15 oktober a.s. wordt voor de vierde keer inmiddels Global Handwashing Day georganiseerd. Een initiatief van Unicef. Ik kwam dit evenement toevallig vorig jaar op internet tegen en was meteen enthousiast over het initiatief.

Kernboodschap is: laat mensen bewust zijn van het belang van goed handen wassen met zeep om hiermee verspreiding van ziektes (en daarmee ook kindersterfte) te voorkomen.

Ik moest ineens weer hieraan denken toen ik enkele weken geleden zat te kijken naar het televisieprogramma Metropolis. Zoín leuk programma waarin overal op de wereld wordt gekeken naar hoe mensen met een bepaald thema omgaan. Dit keer was het thema ďHygiŽneĒ dus ik zat op het puntje van mijn stoel. Mijn dochter keek ook mee en die zat vol afgrijzen te kijken naar een wasplek in IndonesiŽ waar de een rustig achter een klapdeurtje zín behoefte zat te doen in de rivier en enkele meters verderop iemand zín haar aan het wassen was.

Ook heel grappig was een item over tandenpoetsen. Een stam uit Afrika had nog nooit van een tandenborstel gehoord. Zij poetsten hun tanden met buigzame takjes van een struik. En wat een mooi schoon gebit hadden deze mensen. Super!! Een tandenborstel vonden zij maar een slap dingetje, nee zij hielden het liever bij een houtje.

Tijdens Global Handwashing Day ligt de focus dus op het informeren over het belang van goed handen wassen met zeep.

Vooral bij kinderen is dit heel belangrijk. Wanneer zij dit goed oppakken, hebben zij weer een ambassadeursfunctie voor hun eigen familie. Het is een simpele, effectieve en weinig kostbare methode om levens te sparen.

In onze leefomgeving is alles ruimschoots voorhanden. Schoon water uit de kraan en schappen vol met zeep in de supermarkt. Maar toch. Ook bij ons wordt nog veel te weinig handen gewassen. Ook in de zorg! En ja, dan kun je boeken vol met protocollen schrijven, als er geen naleving is dan verbetert er weinig.

Dus Global Handwashing Day is een prima initiatief.


Testers gezocht voor nieuwe producten

Ik kom de laatste tijd nogal wat nieuwe producten tegen op het gebied van persoonlijke verzorging en hygiŽne. En meestal probeer ik een product zelf uit en denk ik dat het een goed product is. Maar ja, dan baseer ik me alleen op mín eigen oordeel.

Daarom wil ik hierbij een oproep doen aan jullie, vaste lezers van de nieuwsbrief.

Wil je meehelpen met het beoordelen van producten?

Geef je dan op bij mij. Ik ben bijvoorbeeld op zoek naar mensen die een natuurlijke deodorant willen testen. En naar mensen die ervaring hebben in het gebruik van de shampoocap en in plaats daarvan shampoowashandjes willen uitproberen.

Aanmelden hiervoor kan via info@shop-van-manen-hygieneproducten.com

En natuurlijk zijn de te testen producten GRATIS.


Nieuw op de website en in de webshop

Hoewel het vakantie is geweest, is er best veel gebeurd de afgelopen maanden. Zo is er op de website een nieuw artikel verschenen over ziek en hygiŽne en zijn er nieuwe producten opgenomen in de webshop. Bijvoorbeeld de epispring en het opvouwbare toilet.

Via Youtube-filmpjes wordt uitgelegd hoe je deze producten zo goed mogelijk kunt gebruiken! Je vindt de video's bij de producten in de webshop onder het tabblad "Afbeeldingen en video's".


Review je product en ontvang korting bij je volgende bestelling

Wil je korting ontvangen op je volgende bestelling?

Laat dan in het gastenboek van de webshop een beoordeling over het product achter. Dit is voor nieuwe bezoekers van de webshop vaak fijn om te lezen en het levert je een aanzienlijke korting van 10% op de volgende bestelling op.

Nadat je je review hebt achtergelaten, ontvang je van mij een kortingscode per mail.


© 2011 van-manen-hygieneproducten.com
Wil je informatie of voorbeelden uit deze nieuwsbrief gebruiken? Dat mag met bronvermelding, met verwijzing naar de website:
www.van-manen-hygieneproducten.com

Feedback

Heb je vragen, opmerkingen, of suggesties voor deze nieuwsbrief of de website?

Ik hoor het graag!!

Welke informatie vind je nuttig? Waar wil je meer over weten? Vertel het me via het contactformulier op de website.

Als je deze nieuwsbrief leuk vindt, doe dan een collega, vriend(in) en mij een plezier en stuur hem door.

Als je deze nieuwsbrief van een collega, vriend(in) doorgestuurd hebt gekregen en als je het leuk vindt om hem te ontvangen, schrijf je dan in om ďSchoon en fris door het levenĒ te blijven ontvangen.

Met vriendelijke groet,

Irma van Manen
www.van-manen-hygieneproducten.com


Back to Back Issues Page