Bedplassen volwassenen: er zijn hulpmiddelen om het probleem te verlichten

bedplassen volwassenen, zwangerschap, urineverlies

Naar Webshop

Over bedplassen volwassenen wordt regelmatig bericht in de media. U leest vast ook wel de berichten in de krant en op het internet over slechte hygiëne in ziekenhuizen en verzorgingshuizen.

Regelmatig worden er steekproeven gedaan door instanties die toezicht moeten houden op de kwaliteit in de gezondheidszorg. En de hygiëne is dan vaak een belangrijk aandachtspunt.

Een goede hygiëne is in de laatste levensfase natuurlijk erg belangrijk. Bovendien heeft hygiëne direct te maken met het respect voor de oudere mens die niet of moeilijk meer voor zichzelf kan zorgen.

Bedplassen bij volwassenen is echter ook voor mensen van middelbare leeftijd een lastig probleem. Veel mensen hebben er last van, bijvoorbeeld omdat de functie van de blaas minder wordt.

Maar ook jonge, zwangere vrouwen krijgen er soms mee te maken. En ook nog lange tijd na de bevalling kan het probleem vervelend opspelen.

Het trainen van de bekkenspieren kan het probleem van bedplassen soms helemaal oplossen. Maar dat lukt niet altijd en dan kan het probleem zich tot op latere leeftijd blijven voordoen. Gelukkig zijn er veel en goede absorberende producten op de markt die de ongemakken van het bedplassen verlichten.

Dezelfde problemen die zich voordoen bij het bedplassen bij volwassenen, gelden ook voor bedplassen bij kinderen. Bedplassen kinderen? Ook daar is gelukkig iets aan te doen.

Is jouw kind een bedplasser? Iedereen die jonge kinderen heeft of heeft gehad, kent het probleem. Alle kleine kinderen plassen op jonge leeftijd een paar keer in bed. Dat is op zich helemaal niet erg, als je maar goed voorbereid bent. Je wilt natuurlijk een matras met kringen voorkomen.

Gelukkig gaat het bedplassen in heel veel gevallen vanzelf weer over. Maar toch blijft een op de zes kinderen er last van houden.

Je kunt voor verschillende oplossingen kiezen voor de behandeling bedplassen. Zo kun je bedplassen luiers kopen, of een plastic beschermhoes voor over het matras, of speciale luierbroekjes voor onder de pyjama. Ook zijn er heel goede onderleggers op de markt.

Lees ook de webpagina over soorten incontinentie en het juiste incontinentiemateriaal.

Terug naar het begin van Bedplassen volwassenen: er zijn hulpmiddelen om het probleem te verlichten.

Naar Webshop

Klik op de "Like" button en laat hieronder weten wat je van dit artikel vindt, zodat ik je via Facebook op de hoogte kan houden van nieuwe artikelen op deze website.

© 2008 - 2015, Van Manen Hygiëneproducten
Alle Rechten Voorbehouden

Van Manen Hygiëneproducten
Breukkruid 12
3903 GP Veenendaal

Telefoon: 0318 524707

Contact

Direct bestellen?

Bezoek onze webwinkel!